Trivsel i Travlhed

Har du og de andre medarbejdere i din virksomhed trivsel i travlhed? Opnår I de positive effekter ved at have travlt og undgår de negative konsekvenser af stress? Eller er jeres bægre, som så mange andres, ved at flyde over?

For stress og travlhed er ikke det samme! Man kan faktisk gøre noget for at skabe Trivsel i Travlhed og forebygge stress!

Den dårlige nyhed er:

Vi lever alle i en travl verden præget af store krav og forventninger på arbejdet, i familien og ikke mindst til os selv. Samtidig er forandringer en del af hverdagen, og effektiviseringer er ikke længere noget, der sker hvert 3. år. Stress er derfor et stærkt stigende problem, som invaliderer flere og flere menneskeliv (jf. Hvad koster stress (stress i tal)).

Travlhed, forandringer og effektiviseringer er en del af den kontekst, vi lever i. Hvis I tror, det er noget, der går over, så bliver I nok desværre skuffet…  Det afgørende er, hvordan vi forholder os til det og tackler situationen!

Trivsel i Travlhed foredrag
Trivsel i Travlhed

Den gode nyhed er:

I KAN SKABE TRIVSEL I TRAVLHED – OG FOREBYGGE STRESS!

Det kræver bare viden og en aktiv indsats!

Til gengæld belønner arbejdet sig på alle plan: For jer som personer, i familien, i teamet og på virksomhedsniveau!

Hvordan skaber man Trivsel i Travlhed?

Der er ikke kun en måde at skabe Trivsel i Travlhed på. Der er mange. En vej kan være gennem et Trivsel i Travlhed foredrag gerne suppleret med noget ledelsesudvikling eller sparring. Ledelsen er jo et bærende element, når stress skal forebygges samt trivsel og resultater optimeres.

Et af de aller første skridt er nemlig, at lære forskellen mellem travlhed og stress. Så travlhedens fordele udnyttes, og man undgår at overskride den hård fine grænse til, hvornår travlheden bliver for meget og går ud over trivslen, produktiviteten og bliver til stress.

Dernæst skal man lære en række forskelligartede redskaber, så man afhængig af situationen samt personlige styrker og svagheder kan identificere kilden til den enkeltes mistrivsel og forebygge stress. Der er tale om enkle redskaber, som kan bruges i en travl hverdag. Det kræver hverken en lang uddannelse eller  halve eller hele timer, for at bruge redskaberne. Få eksempler på stressreducerende redskaber på 10 gode redskaber til stresshåndtering.

Den sidste ting er at bruge redskaberne i hverdagen. De har dokumenteret effekt – men kun hvis de bliver brugt!?

I flere virksomheder har jeg oplevet, at bl.a. Trivsel i Travlhed foredrag skaber et nyt sprog om travlhed og stress, som minimerer tabu og optimerer en aktiv skabelse af Trivsel i Travlhed og stressforebyggelse.

Trivsel i Travlhed foredrag?

For flere medarbejdere har mine foredrag på arbejdspladser været det første lille skridt, der fik dem til selv at tage kontrollen tilbage og slutte fred med travlheden på nye måder. Et Trivsel i Travlhed foredrag er således en god måde at begynde at skabe Trivsel i Travlhed på.

Trivsel i Travlhed foredraget er et meget praksisorienteret foredrag. Her får I konkret viden om, hvordan man skaber trivsel i travlhed og bliver klædt på til at forebygge, spotte og håndtere stress.

Foredraget er fyldt med mange enkle og konkrete redskaber, der kan bruges i hverdagen på arbejdet og derhjemme.

Få svaret på spørgsmål som:

 • Hvad er stress?
 • Hvad er forskellen på travlhed og stress?
 • Hvordan kommer jeg til at trives i min travle hverdag fyldt med krav og forandringer?
 • Hvordan spotter jeg stress hos mig selv og andre, så stress kan tages i opløbet?
 • Hvordan håndterer jeg små stresssymptomer eller hvis jeg bliver/er stressramt?
 • Hvilke enkle og konkrete redskaber og råd virker i forhold til stressforebyggelse og stresshåndtering?
 • Hvorfor skal jeg sove om natten, hvis jeg vil have trivsel i travlhed?
 • Hvordan kan man arbejde med stress helhedsorienteret og på flere niveauer samtidigt?
 • Hvad kan hhv. den øverste ledelse, nærmeste leder, teamet, individet og familien gøre?

Vil du også forebygge stress og skabe trivsel i en travl hverdag, kan du overveje om mit Trivsel i travlhed foredrag er noget for dig.

Trivsel i Travlhed
Trivsel i travlhed

Vælg mellem:

 • 1-3 timers foredrag/workshop i ledergruppen/teamet/afdelingen eller som gå-hjem-møde for alle medarbejdere.
 • Heldags-seminar med oplæg, dialog, gruppearbejde og massere øvelser. Emnet kan rent være Trivsel i Travlhed eller jeg kan hjælpe med at skræddersy et blandet seminar, så den røde tråd står stærkt, og det skaber effekt i dagligdagen.
 • Man kan evt. supplere ovenstående med en stresstest, så hver enkelt medarbejder får afdækket eget Trivsel i Travlhed-niveau og foredraget målrettes til gruppens udfordringer. I Rolls-Royce modellen modtager de medarbejdere, som ifølge testen er i risikozonen for stress, akut målrettet individuel behandling, så dyre stresssygemeldinger undgås. Læs evt. mere om min stressbehandling her.
 • Bæredygtig ledelses forløbet er endvidere et godt supplement til Trivsel i Travlhed foredraget, da ledelsen er en afgørende faktor i forhold til at skabe Trivsel i Travlhed for medarbejderne. Læs mere om Bæredygtig ledelse her.
 • En del firmaer har suppleret Trivsel i Travlhed foredrag med Ledelsessparring omkring hvordan man forebygger eller håndterer en belastet eller stresset medarbejder samt Stressbehandling til medarbejderne. Læs mere her
Icon

MINE KUNDER SIGER

Vi har brugt Mette til foredrag for vores ledergruppe omkring trivsel, travlhed og forandringer, hvor vi dels fik løftet det generelle vidensniveau, men også fik en hel række af konkrete redskaber, som vi har kunnet anvende som individer og som ledere.

Vi har ligeledes brugt Mette til individuelle samtaler med medarbejdere i forbindelse med stress. Vi, og medarbejderne, har været meget tilfredse med Mette og har en klar oplevelse af, at det er lykkedes hurtigere end forventet at få medarbejderne tilbage på arbejde – og ikke mindst gladere og i bedre balance.

Mette er yderst kompetent, lydhør og en god kommunikator.

Anbefalinger herfra!

Eva Jonassen
Chief People & Performance Officer

WhiteAway Group

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål eller ønsker sparring på jeres stressudfordringer eller er I interesseret i et potentielt Trivsel i Travlhed foredrag, så kontakt mig på telefon 6070 9505 eller send en mail på: mette@setfree.dk.